Dorina, Személyes és Online

Sokszor gondoljuk sok mindenről, hogy túl vagyunk rajta. Hogy "én ezt leküzdöm", vagy "én elég erős vagyok". Egy idő után pedig el is hisszük, valóban így van. De többször áltatjuk magunkat, mint azt sejtenénk.

Rögös utat jártam be már azelőtt is, hogy Erikával találkoztam volna, pedig mindvégig a közelemben volt és nem is tudtam. Hatalmas szerencsének érzem, hogy végül sikerült megtalálnom. Sötétek voltak a napjaim, a gondolataim, az érzéseim. Keserű voltam, frusztrált, csalódott és dühös. Dühös az életre, a világra, az emberekre, szinte mindenre és mindenkire. Nem találtam az utam, sem a céljaim. Ez a terápia és Erika volt az egyedüli dolog, kiről kezdettől fogva éreztem, hogy igazán segíteni fog. Oly mélyen voltak bennem eltemetve dolgok, hogy egyedül biztosan nem tudtam volna kiásni. Ha nem tanulom meg az autogén tréninget, nem tanulom meg hogyan ne helyezzek mindent és mindenkit magam elé, hogyan ismerjem meg igazán önmagam, még a rejtett oldalamat is... Ha nem Erikával találkoztam volna, akinek a tudása, személyisége és metódusai lenyűgözőek és kitartóak, nem vagyok biztos benne, hogy sikerült volna. De most végre megint létezem.

Ha tonnányi követ cipel az ember a hátán, letenni egyedül már nem tudja, mert maga alá temeti. De ha elfogadjuk a segítő kezet, Ő leveszi rólunk, kőről-kőre, apránként. Akkor vehetjük csak észre, hogy végig voltak szárnyaink. És ezt Erikának köszönhetem! Kívánom Neki mindazt a jót vissza, amit Ő másoknak adott és hálásan köszönöm, hogy része volt az életemnek!

Péter, Online

Haláltól való félelem, illetve szorongásos pánik miatt kerestem fel Erikát. A háztól nem mertem 50 méternél távolabb menni, mert féltem, hogy baj lesz. Szerencsére lehetőség volt Skype-on keresztüli konzultációra. Az ülések végig online zajlottak. Több módszert is kipróbált, végül megtalálta, hogy mivel tudja feloldani a szorongásaimat, melyek-mint kiderült-nagyon régre nyúltak vissza. Érdekes volt végigmenni az életem minden egyes szakaszán és szembesülni azzal, hogy mikor milyen teher rakódott rám, amiből a problémáim eredtek. A megtanult autogén tréningnek köszönhetően nagyon jól el tudok lazulni.
Köszönöm neki, hogy nem adta fel és segített lerakni a terheket a vállamról. Mára rossz gondolatok nélkül, vidáman élem meg a mindennapokat.

Judit, Személyes és Online
Mindennapos szorongásos pánikrohamaim voltak, amikor eldöntöttem, hogy szakembert keresek, mert egyedül nem boldogulok velük. Hosszas keresgélés után a véleményeket olvasva jutottam el Erikához. Már az első alkalommal megfogott a személyisége. Ilyen helyekre az ember kicsit eleve szorongással megy, de a mosolya és kedvessége ezt rögtön feloldotta, már akkor éreztem, hogy jól választottam...
A terápia során visszamentünk a gyökerekhez és innen indulva lépésről-lépésre derítettük ki az okokat , amiket aztán egy jól felépített utat végigjárva sikerült megszüntetni az automatizmust ami beindította a folyamatokat. Erika empatikus természetével, kedves személyiségével rávezetett arra az útra, melynek segítségével a problémáimat kezelni tudom, tüneteim megszűntek. Az autogén tréning segítségével amit megtanultam egy olyan segítséget kaptam, amelyet bármikor előhívhatok amikor szükségem van rá.
Nem tudok elég hálás lenni, hogy rátaláltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm.
Éva, Személyes

11-12 éves koromban családon belüli nemi erőszak áldozata voltam, majdnem egy éven keresztül. Ezt követően az évek során igyekeztem elnyomni magamban ezeket a történéseket, hosszú évekig úgy éreztem ez így elég is lesz. A szexuális életem nem volt éppen tökéletes de úgy gondoltam ez így még megfelelő. 30 évesen szültem, ami nagy fordulópontot jelentett az életemben. Eleinte ennek minden boldogságát át tudtam élni, de ahogy telt az idő, kisfiam 2 éves korára már teljesen mélypontra jutottam. Zavart kisfiam ragaszkodása, a folyamatos együttlét, a közös foglalkozások, úgy éreztem nem szeretem Őt, és a párkapcsolatom is mélypontra került. Rettegtem hogy esetleg újra teherbe esek, és már kezdtem elfogadni hogy szét fog esni a családom és a kisfiamat biztosan az édesapjánál hagyom én pedig elköltözöm. Ezen a ponton villant be hogy állj! Ez így nem normális, segítségre van szükségem hisz anya vagyok, szeretnem kellene a gyermekem, és tennem kell a családunkért. Ekkor kezdtem el Erikához járni. A terápia során kiderült hogy a múltbéli elnyomott emlékek törtek felszínre, és ráadásul az is, hogy minden miatt ami történt, magamat okolom. Emiatt nem tudtam elviselni a kisfiamat.
Mára a múltam sötét foltjáról már beszélni tudok, már egyáltalán nem okolom magam, nem zaklat fel a téma. Imádom a kisfiamat és minden erőmmel igyekszem bepótolni az elvesztegetett anya-fia időt. Nem győzöm megköszönni Erikának!

Noémi, Online

Erikát évek óta húzódó, egyre súlyosbodó szorongással, kényszeres tünetekkel kerestem fel akkor, amikor már nem láttam kiutat. A kényszerbetegség az életem minden területére rányomta bélyegét: házasságom szétesőben volt, szinte ki sem mozdultam otthonról, képtelen voltam pihenni. Mindenre kiterjedő szabályrendszert állítottam fel, ami igencsak megnehezítette a mindennapokat, annyira lelassított, hogy már a legegyszerűbb dolgok is (pl. egy kipakolás bevásárlás után) órákat vettek igénybe, s ha valaki csak egy kicsit is megsértette a kis világom szabályait, teljesen kiborultam: dührohamok és sírógörcs gyötört egymást váltva. Erika segítségével néhány hónap alatt visszanyertem az életkedvemet. Kezdettől fogva meglepően nyíltan tudtam Vele beszélgetni bármiről, annak ellenére, hogy nagyon zárkózott vagyok.
Igazán pozitív élmény volt számomra a terápia, melynek során rengeteg mélyen gyökerező dolgot tártunk fel, s életre szóló módszereket sajátítottam el. Erika profizmusa az első pillanattól nyilvánvaló volt, kérdéseivel, végtelen kedvességével, segítőkészségével könnyen bukkantunk rá a lelki blokkokra. Mivel hosszú ideje húzódó problémám volt, a klasszikus kognitív módszerek nálam nem igazán működtek, ezt látva Erika váltott, s megtalálta a megfelelő technikákat, amelyekkel látványos javulást értünk el.
Ma újra tudok mosolyogni a világra, a dührohamok megszűntek, dolgozom, a házasságom is rendeződött, összességében jól érzem magam. Örökké hálás leszek Erikának mindezért. Hihetetlenül sokat segített, nélküle nem ment volna.

Máté, Személyes és Online

Pániktünetekkel, néha előforduló rohamok miatt kerestem fel Erikát.
A „kezelés” során sikerült feltárni az okokat, azokat is, amelyek mélyen voltak bennem és bőven túl mutattak tapasztalaton és tudatosságon. Erika a megfelelő eszközöket és gondolatokat biztosította számomra, amelyek lehetővé tették számomra a tudatosabb, mentálisan is egészségesebb életet.
A kezdődő tüneteket magam sem vettem igazán komolyan, de már ekkor felkerestem Erikát. A tudatosságtól messze járva úgy viszonyultam a közös alkalmakhoz, hogy nekem itt nincs is teendőm, hiszen nem nekem kell a munkát végeznem. Akik hasonló cipőben járnak, azoknak csak azt tudom javasolni, hogy ezt a hibát igyekezzék elkerülni. A munka közös, de a Erika a tökéletes eszközöket fogja biztosítani, saját tapasztalatom alapján efelől nincs kétségem.
Nagyon mélyről indultam végül, hiszen volt időszak, amikor a lakásból sem mertem kitenni a lábam, mára azonban normális, tünetmentes életet élek. Megtanultam felismerni saját jelzéseimet és kezelni a gondolataimat, valamint értékelni is azokat. Hálás vagyok a segítségéért.

Nikolett, Személyes

Erikát, egy kolléganőm ajánlásával, akkor kerestem fel, amikor úgy éreztem, egyedül már biztosan nem tudok túllendülni a rajtam eluralkodó szorongáson és kedvtelenségen. Szakítottam a vőlegényemmel, volt egy autóbalesetem, a munkám már kicsit sem tett boldoggá és a családomat is teljes elkeseredettségbe kergettem azzal, hogy senki nem tud nekem segíteni, én pedig napokig csak ülök a szobámban és sírok. Gyakorlatilag miattuk kértem segítséget, őket nem akartam tovább bántani. Erikánál, minden túlzás nélkül, az első perctől kezdve feloldódtam. Mindenben meg tudtam nyílni, és kérdéseivel, tanácsaival segített abban, hogy megtaláljuk a legnagyobb problémáim okozóit. Szorongó, mindenért önmagát hibáztató, instabil nőként kezdtem el hozzá járni. Néhány hónap alatt viszont elérte, hogy újra tudjak örülni a jó dolgoknak az életben, hogy képes legyek "nem"-et mondani másoknak, hogy ne higgyem azt, hogy minden rosszról, ami velem vagy másokkal történik én tehetek. Sokkal magabiztosabb lettem, ami a magánéletemben és a munkahelyemen is "előléptetett".
Örökké hálás leszek neki azért, mert segített kimászni abból a gödörből, amibe kerültem, és megmutatta az eszközt, amivel erre bármikor képes lehetek a jövőben is.

Bence, Személyes

Nem nagyon volt kedvem semmihez, motiválatlannak éreztem magam, mikor felkerestem Erikát. Kényszeresen próbáltam megfelelni másoknak és nem tudtam jól kezelni a szüleimmel való kapcsolatom sem. Ráadásul pont ebben az időszakban kellett elkészítenem a szakdolgozatom, ami így a "szokásosnál" sokkal rosszabbul ment. Már pár találkozás után elkezdtem jobban érezni magam, és rövid idő alatt sikerült helyre tenni bennem a dolgokat, a elsajátított CBT módszerek által. Így újra motivált lettem és a szakdolgozat is elkészült. :)
Jó szívvel ajánlom Erikát bárkinek, aki egy roppant kedves és megértő pszichológus segítségével szeretné rendezni a benne összekuszálódott dolgokat.

Kinga, Személyes

Két ismerősöm tanácsára kerestem fel Erikát. Előtte kicsit kételkedő voltam, ugyanis egy harmadik ismerősöm már egy éve jár egy másik szakemberhez, viszont még mindig nem megállapítható, hogy mikor tehet pontot a végére. Egyszóval kicsit átverésnek gondoltam (mint később kiderült, helytelenül).
Az életem szinte minden terén zsákutcába futottam: munka, család, súlyproblémák, önértékelési gondok, férfiak. Szerencsére még időben kértem segítséget, így nem volt szükség hosszú hónapokig tartó terápiára. Inkább kisebb iránymutatások, valamint megerősítések bizonyultak megoldásnak, amiket meg is kaptam.
Végül sikerült a helyén kezelnem a családi konfliktust, az evési zavaraim is lényegesen javultak, leszoktam a dohányzásról (pedig ez nem is volt cél) és más megvilágításba helyeztem a férfiakat és a munkát is.
Egyszóval életem eddigi egyik legjobb döntése volt. Köszönöm az ismerőseimnek az ajánlást, de legfőképpen Erikának a segítséget.

Zsófi, Személyes

Erikához egyre rosszabbodó alvászavarral fordultam, ő pedig egy alapos beszélgetés után az autogén tréninget javasolta. Fokozatosan megismertetett ezzel a módszerrel, ezzel egy időben segített feloldani a bennem felgyülemlett stresszt és tükröt tartva elém rávezetett, hogyan tudom a jövőben egyedül is feldolgozni ezeket a helyzeteket. Az autogén tréning segítségével már le tudom állítani a folyamatos pörgést, le tudok lassulni és magamra koncentrálni. Nagyon hálás vagyok Erikának a segítségért és teljes szívvel bíztatok mindenkit arra, aki hasonló problémával küzd, hogy keresse fel őt.

Cili, Személyes

Épp a pokol legalján próbáltam a levegőbe kapaszkodni, amikor erőt vettem magamon és elmentem Erikához. Túl voltam már sok mindenen, főleg nehéz és érzelmileg kimerítő párkapcsolatokon, nehéz gyerekkorral a hátam mögött nem is meglepő, hogy jelentkeztek pánikrohamok, először csak alkalmanként, majd amikor egyre sűrűbben és napi szinten, akkor tudtam, hogy nem fog egyedül menni.
Erika arra világított rá, ami talán a legfontosabb: megkeresni önmagunkat a kusza szálak között és kiállni magunkért. Erre csak akkor van lehetőségünk, ha megkeressük a probléma gyökerét, majd megértjük a folyamatot, hogy mi vezetett idáig. Innentől már csak hallgatni kell Erikára, aki mindig, minden kérdésemre türelemmel válaszolt és a nála tanult módszerrel pedig a pánikrohamok is teljesen megszűntek. Mindenkinek üzenem, hogy bátorság és szeretet, forduljatok hozzá bizalommal!

Laci, Személyes

Egy hosszú kapcsolat végét jelentő szakítás után kerestem fel Erikát, mert egyedül nem tudtam feldolgozni a veszteséget. A sok beszélgetés során értettem meg, mi miért történt, észrevettem azt, amit korábban nem akartam látni. Az elvégzett gyakorlatok segítettek abban, hogy ne lássam olyan sötéten a világot, hogy megismerjem önmagam és kiálljak magamért, a döntéseimért. Legfőképpen pedig abban, hogy a jövőre koncentráljak, ne múlton rágódjak folyamatosan.
Úgy gondolom, személyiségem pozitív irányba fejlődött és túl vagyok a nehezén, egyedül nem ment volna. Köszönöm a sok segítséget.

Anita, Online

Erikát egy ismerősöm ajánlása útján "találtam meg", amikor beismertem magamnak, hogy egyedül nem megy, hozzáértő segítség kell. Önértékelési problémával, étkezési zavarral és nagyon rossz párkapcsolati- családi kapcsolatokkal fordultam Erikához, de a beszélgetések közben azért még kiderült egy két mélyen eltemetett dolog is. A terápia alatt megtanultam, hogyan kezeljem az indulataimat, hogyan legyek úrrá a félelmeimen illetve hogyan lássam reálisan a korábban eltorzított szituációkat az életemből. Hatalmas utat tettünk meg együtt, életem nagyot változott pozitív irányban, egészségileg és mentálisan is rengeteget fejlődtem.
Mindez nem sikerült volna Erika szakma tudása, kedvessége, megértő képessége nélkül. Számomra életmentő volt, mindenkinek ajánlani tudom!

Lilla, Személyes

Erikához szorongásos, pánikos tüneteimmel fordultam, mikor már úgy éreztem, olyan szükségem van egy szakember segítségére, mint egy korty vízre. Segítségével felderítettük azokat a mélyen gyökerező, gyakran jelentéktelennek tűnő viselkedésformáimat, automatikus gondolataimat, melyek elindítják a pánikfolyamatokat. Gyakran nem is gondolunk rá, mennyire egyszerű okok állnak lelki betegségeink hátterében. Kedves kisugárzásának, segítőkészségének hála könnyű volt megnyílnom Erika előtt és megbízni benne. Remek érzéke van a lényeg leszűréséhez, és a lelki folyamatok okainak felderítéséhez. Megnyugtató volt tapasztalnom, hogy az általa javasolt, sokszor meglepően egyszerű módszerekkel mennyit fejlődők és gyógyulok, miközben magamat is jobban megismerem.
A terápia után elkezdtük az autogén tréning tanulását is, mellyel bármikor tudok majd saját magamon segíteni. Ezzel pedig egy maradandó eszközt kaptam a saját gyógyulásom felé. Köszönöm!

Viktória, Személyes

Ahol a szükség, ott a segítség, és Erikát akkor találtam meg, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Több krónikus betegséggel is küzdöttem, emellett az életemet sem tudtam megfelelően menedzselni - sem a párkapcsolataim nem működtek, sem a családommal nem találtam a közös hangot, szóval a privát életem konkrétan romokban hevert.
Az elmúlt másfél évben Erika megtanított az autogén tréningre, aminek köszönhetően nem csak rengeteg blokkot tudtam feloldani, de fizikailag is sokat javult az állapotom, majd kognitív terápiás eszközökkel dolgoztunk együtt, ami megtanított arra, hogyan tegyem le a csomagjaimat, rengeteget segített önmagam megismerésében és erősítésében.
Mára már sokkal határozottabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, megtaláltam a céljaimat az életben, és kimondhatom: boldog vagyok. Ezt pedig nagyon nagyban Erikának, az ő szakértelmének, ráérzéseinek és rákérdezéseinek, és nem utolsó sorban pedig a belőle áradó szeretetnek köszönhetem. Mindenkinek kívánom, hogy ilyen jó segítője legyen :)

Barbi, Személyes

Az elmúlt néhány évem során nehéz időszakokat éltem meg, többek között édesapám halálát, megromlott baráti, családi kapcsolatokat, munkahelyi problémákat. Problémám komplexitása miatt kerestem fel Erikát. Enyhe depressziós tünetekkel kezdődött minden, ami mélyebbé vált önértékelési, étkezési zavarok, félelmek előbukkanásával. Éreztem, talán egyedül már nem vagyok képes kezelni a mindennapok során ért hatásokat.
Erika nyitottságával, türelmével, tanácsaival rávilágított mennyi lehetőség rejlik bennünk, hogyan tudom más szemszögből vizsgálni magam. A relaxációs módszer segítségével megtanított arra, hogyan kezeljem a nyugtalanságomat.
Szívesen jártam hozzá, sokat tanultam általa!

Kati, Személyes

Aki egyszer leül Erikával beszélgetni, akár egy kávé mellett, az hamar meglepődik azon ahogy ráérez a lényegre, és milyen egyszerűen segít abban, hogy mi saját magunk oldjuk meg a problémákat. Testünkkel tornára, masszázsra járunk, hogy a feszült izmainkat oldjuk, de lelki terheinket ebben a stresszes világban egyedül próbáljuk cipelni/megoldani... Azt gondoljuk, hogy nem vagyunk elmebetegek, nincs szükségünk senkire.. Pedig megérdemeljük ezt a jót is, mert néha csak arra van szüksége az embernek, hogy szakszerűen meghallgassák és megfelelő látószögbe/megvilágításba tegye valaki a dolgait, indítsa el azt a folyamatot, amitől könnyebb lesz nekünk az Élet... Ezt megkapni olyantól aki valóban született tehetség, garantálom, hogy minden áldozatot megér!
Kívánok mindenkinek szükség esetén elég bátorságot lépni a telefon felé, neked pedig, kedves Erika, sok-sok sikert, szeretettel, Kati