Fülöp Erika vagyok, okleveles pszichológus, személyközpontú, kognitív és viselkedésterápiás módszerekkel dolgozok, illetve autogén tréning relaxációt tanítok. Munkámat hivatásnak élem meg, folyamatos önfejlesztés és szakmai képzések által, próbálom továbbképezni magam.

Én web2

Oklevelem megszerzése után pályafutásomat iskolapszichológusként kezdtem. Kezdő szakemberként sokrétű és különféle problémával találkoztam, tanárok, diákok és szülők részéről egyaránt. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a sokoldalú és hatékony segítségnyújtáshoz több ismeretre lesz szükségem, ezért elkezdtem különböző pszichológiai módszerekkel ismerkedni. Végül a személyközpontú és a kognitív- és viselkedésterápia elsajátítása mellett döntöttem. Ezen módszerek hatékonysága abban rejlik, hogy időben jól behatároltak, feltárják azon viselkedési szokásokat vagy/és gondolkodási sémákat, amelyek elakadást okoznak az életben. Lehetőségeket kínálnak ezek megértésére, korrigálására és rendezésére. Ugyanakkor célszerűnek találtam elsajátítani, és a magánéletben is gyakorolni, az autogén tréninget. Stresszoldó hatása mellett, sok más pozitív hatása is van, például fejleszti az önismeretet, javítja a koncentrációt, a teherbírást illetve a memóriát.

Azért alkalmazom szívesen ezeket a módszereket, mert általuk munkám során megtapasztalhattam, hogy könnyedén értelmezhetők és elsajátíthatók bárki számára, értékrendtől, jellemtől, társadalmi helyzettől illetve az adott állapottól függetlenül. Amint felismerjük hogyan működünk, hogyan viselkedünk és gondolkodunk, melyek azok a berögződött szokásaink, amelyek elakadást okoznak, és melyek azok az automatikus gondolatok, amelyeket legtöbbször észre sem veszünk, abban a pillanatban megoldódnak a problémáink. Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejtőzik az a képesség és erő, hogy változzon, boldog legyen és megtalálja számára a legjobban járható életutat.

Az ülések során arra törekszem, hogy jól megértsük az Ön problémáját, helyesen ismerjük fel az adott elakadást, illetve a fenntartó okokat, ennek érdekében válasszuk ki a legmegfelelőbb módszert, hogy a találkozások folyamán elérjük azt a változást, amely előremozdítja az Ön életét. Mindehhez elengedhetetlennek tartom, hogy olyan kapcsolatot és légkört teremtsek az Ön számára, amely a bizalmon és a megértésen alapszik.

Képzettségeim:

  • Kognitív és Viselkedésterápiás (CBT) konzultáns: Magyar Viselkedéstudományi és Kognitív Terápiás Egyesület
  • Autogén Tréning Relaxációs Terapeuta: Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
  • Okleveles pszichológus: Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirány: Bukaresti Egyetem

Kliensek értékelése

Erikához szorongásos, pánikos tüneteimmel fordultam, mikor már úgy éreztem, olyan szükségem van egy szakember segítségére, mint egy korty vízre. Segítségével felderítettük azokat a mélyen gyökerező, gyakran jelentéktelennek tűnő viselkedésformáimat, automatikus gondolataimat, melyek elindítják a pánikfolyamatokat. Gyakran nem is gondolunk rá, mennyire egyszerű okok állnak lelki betegségeink hátterében. Kedves kisugárzásának, segítőkészségének hála könnyű volt megnyílnom Erika előtt és megbízni benne....

Lilla, Budapest

Egy hosszú kapcsolat végét jelentő szakítás után kerestem fel Erikát, mert egyedül nem tudtam feldolgozni a veszteséget. A sok beszélgetés során értettem meg, mi miért történt, észrevettem azt, amit korábban nem akartam látni. Az elvégzett gyakorlatok segítettek abban, hogy ne lássam olyan sötéten a világot, hogy megismerjem önmagam és kiálljak magamért, a döntéseimért. Legfőképpen pedig abban, hogy a jövőre koncentráljak, ne múlton rágódjak folyamatosan....

Laci, Budapest
További vélemények...